Translate

dimecres, 28 de setembre del 2016

Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya

La Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, XTEC, és una plataforma digital pública, oficial del Departament d'Ensenyament de Catalunya, de la Gencat, oberta al servei de tothom, però sobretot per a centres docents d'educació primària i secundària arreu del país. Té una gran varietat d'ajudes com blogs interactius o formació permanent per al professorat, o jocs pedagògics per l'alumnat.

Es va crear al 1988, introduïnt-lo al 1995 com a servei en línia, utilitzat per tothom relacionat amb el món de l'ensenyament. Com a dada d'interès cal destacar que va ser un dels primers llocs web a tenir el ".cat" com a domini. (Febrer 2006)


De cara al professorat, mostra apartats interactius per compartir tant informació com dubtes per a tenir una retroacció entre professors de diferents centres, així com un apartat on informa de tota la oferta en programes de formació o activitats, entre d'altres.
També ens ofereix la possibilitat de fer tràmits de caire administratiu per a aquests docents.

Pel que fa als alumnes, trobem el portal web EDU365, on hi ha informació, activitats i jocs lúdics de totes les matèries possibles desde l'educació infantil fins a formació professional, de manera gratuïta.





A l'entrar en la seva pàgina principal, la seva interfície ens mostra un seguit de pestanyes per poder obrir, les quals ens presenten diferents opcions, tant per trobar recursos de cara als professors, com per exemple un apartat d'orientació per als alumnes.

Com a punt a favor, trobo l'agenda que presenta senyalant el dia i els esdeveniments que hi ha en aquell dia, simplificant així la recerca d'esdeveniments importants en el caire educatiu que ens pot ajudar molt.
També, com a la majoria de pàgines web de recerca, a dalt a la dreta ens mostra un petit cercador per agilitzar així les nostres cerques.

Com a millora, ja que al nostre país, cohabiten dues llengües oficials, on totes dues s'aprenen a escola, introduïria una opció de XTEC en castellà, per així fomentar l'ús equitatiu de les llengües a Catalunya, inclús una tercera opció en anglès, per aquell qui vulgui aprendre.

1 comentari: