Translate

dijous, 20 d’octubre del 2016

PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA

Les pissarres digitals interactives (PDI) són un sistema innovador tecnològic que consta en un ordinador, i un projector que projecta sobre una pantalla interactiva. Aquestes projeccions es controlen mitjançant un llapis o amb el dit. Qualsevol persona pot crear qualsevol contingut digital així com activitats interactives, o escriure com si fos una pissarra analògica.
Hi ha diverses marques de pissarres interactives, tot i que la més famosa és la Smart Board, conjuntament amb el hardware smart notebook.








Les utilitats educatives de la PDI són diverses:

     -S'adapta a distintes metodologies, ja siguin tradicionals o innovadores.

     -La seva simplicitat provoca que fins i tot els professors més antics aprenguin ràpidament a utilitzar-la,      així fomentant l'interès d'aquests professors més "vintage" en les TIC.

     -Permet projectar, a part de l'ordinador, càmeres digitals, escàners i altres elements gràcies a les seves diverses entrades usb.

     -Afavoreix l'aprofitament dels recursos materials ja existents.

     -Fa possible la reutilització de l'esforç per part del professorat, ja que els materials i activitats didàctiques es poden desar, així com poden gravar una classe i tornar-la a reproduïr quan calgui.

     -Potencia l'aprenentatge actiu de l'alumne, ja que aquest poden utilitzar-la en qualsevol tipus de treball. 

     -Millora la motivació dels alumnes.

     -Redueix costos, ja que no és necessari un ordinador per a cada alumne a la classe.

Personalment, amb la prèvia experiència de dos anys utilitzant la PDI a la ESO, crec que és una eina molt útil per a qualsevol matèria, on es potencia més en uns temes o altres, depenent de la seva adaptació en el tema. Respecte al punt que fa referència a que fins i tot els professors més antics la poden utilitzar, he vist com una professora que li quedava 1 any per a jubilar-se, i que per tant, tota la vida ha utilitzat el llibre de paper, en poc menys de dos mesos es va fer afí a la PDI, sent una de les professores que més la utilitzaven, fet que demostra la simplicitat d'aquestes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada